Praktijk Bovenal

Aangenaam, ik ben Kevin!

Mijn naam is Kevin Spithorst, ik woon in Groningen. Voorheen actief als langebaan- en marathonschaatser op landelijk niveau en als amateur wedstrijdwielrenner. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in sport, zodoende ben ik in 2016 afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2021 als Manueeltherapeut aan de SOMT, master manuele therapie, in Amersfoort.

Werkervaring

Inmiddels werk ik ruim vijf jaar als fysiotherapeut en manueeltherapeut, waarvan twee dagen in de week in het Friese dorp Mantgum en drie dagen per week in Groningen. Sinds een aantal jaar ben ik als fysiotherapeut verbonden aan Schaatsteam IKO en wielerteam Team DSM. In deze rol begeleid ik de sporters tijdens trainingskampen en (inter)nationale wedstrijden op het hoogste niveau. Voor Team Sunweb werkte ik o.a. tijdens de Ronde van Spanje, waar Wilco Kelderman een 4e plek in het eindklassement behaalde. En tijdens de Giro d’Italia en de Tour de France in 2018, eindigde Tom Dumoulin in beide rondes als 2e. Ik voel mij bevoorrecht om deel uit te maken van deze ploeg.

BikeFitlab

Mijn fysio- en manueeltherapeutische inzichten probeer ik naast de reguliere zorg ook te vertalen naar fysiotherapeutische dynamische fietspositie-analyses. Daaruit is mijn bedrijf BikeFitLab ontstaan. Bij BikeFitlab screenen we het hele lichaam en passen we daar de fietspositie op aan. Zie voor meer informatie www.bikefitlab.nl.

Visie en werkwijze

Binnen de eerstelijns (manuele) fysiotherapie vind ik intrinsieke motivatie van zowel de therapeut als patiënt een ontzettend belangrijke factor binnen het herstelproces. Het stabiliseren of reduceren van het gezondheidsprobleem doen we samen, maar vergt in sommige gevallen veel discipline. Ik zet me er dan ook graag voor in dat de behandeling op lange termijn effectief zal zijn.

Vraag stellen of afspraak maken?

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Fysiotherapeut
     
Je bericht
Het laatste nieuws
Corona beleid per 1 april 2022

Na twee jaar met maatregelen geleefd te hebben gaan we in de lente van 2022 weer terug naar het ’oude normaal’. Mondkapjes zijn niet meer verplicht, de QR-code hoeft niet meer getoond te worden en de isolatieperiode na een coronabesmetting is verkort. Samengevat....

lees verder
Corona beleid mbt quarantaine en je bezoek aan de praktijk

Vanaf 25 januari is er een nieuw beleid ingesteld, vanuit de overheid, met betrekking tot de quarantaine regels. Wanneer je een booster prik hebt gehad of kort geleden corona hebt doorgemaakt, hoef je niet meer in quarantaine als er iemand uit jouw huishouden....

lees verder
Adres
Praktijk Bovenal
Rivierenhof 2
9725 HA Groningen
Tel: 06 48 31 04 73
E-mail: info@praktijkbovenal.nl
Locatie en Route