Praktijk Bovenal

Over Heleen

Manueel therapeut en fysiotherapeut Heleen Boven

Ieder mens is uniek, maar deelt tegelijkertijd dezelfde wens: met zo min mogelijk pijn of lichamelijke beperkingen door het leven gaan. Dat is wat mij motiveerde en inspireerde om fysiotherapie te gaan studeren en, na 15 jaar werkervaring, de deuren van mijn eigen praktijk te openen. Ik zet mijn jarenlange ervaring, kennis en enthousiasme in om jou als patiënt een persoonlijke behandeling aan te bieden.

Visie en werkwijze

In de eerstelijnszorg zie ik regelmatig klachten waar de huisarts of specialist in eerste instantie geen medicijn, operatie of andere behandeling voor heeft. Ook kan het zo zijn dat zij niet meteen een biomedische oorzaak kunnen vinden. Maar dat betekent nog niet dat jij geen klachten hebt. Samen met jou onderzoek ik welke factoren een rol spelen bij jouw klachten. Dat doe ik met veel enthousiasme, aandacht en een gezonde dosis humor! We doen het tenslotte samen. Bij mij loopt er geen klachtenbeeld binnen, maar een persoon. En bij elk individu spelen andere factoren een rol. Ik vind het een geweldige uitdaging om alle puzzelstukjes te verzamelen en uiteindelijk tot de optimale behandeling te komen. Hiervoor combineer ik de laatste wetenschap, mijn klinische expertise en de wens van de patiënt. Waar nodig, zoek ik de samenwerking met andere medisch specialisten in mijn netwerk. Daar hecht ik veel waarde aan; zo kunnen we de klachten (vaak) nog effectiever behandelen.

Werkervaring

Opgeteld heb ik meer dan vijftien jaar werkervaring in de fysiotherapie en manuele therapie. In die periode heb ik onder andere gewerkt bij twee grote eerstelijnspraktijken in Groningen. Ook werk ik al 8 jaar nauw samen met de hoofdpijnpoli, afdeling revalidatie en sportrevalidatie van het Martini Ziekenhuis. Ik vind het namelijk erg belangrijk om kennis vanuit verschillende disciplines te gebruiken om een veelvoorkomende klacht, zoals hoofdpijn, te behandelen. Om diezelfde reden ben ik momenteel voorzitter van het Hoofdpijn Netwerk Noord. Dit is een netwerk met fysiotherapeuten die nauw met elkaar, huisartsen en specialisten samenwerken om de zorg rondom hoofdpijn te verbeteren.

Specialisatie hoofdpijn
Tussen 2013 en 2017 heb ik deelgenomen aan de werkgroep ‘Eerstelijnszorg bij hoofdpijnklachten’, een initiatief van het Martini Ziekenhuis. En ik heb gewerkt als gastdocent bij de Hanze Professionals. Daar gaf ik les aan fysiotherapeuten en manueel therapeuten over de rol van de fysiotherapeut bij hoofdpijnklachten. 

Specialisatie duizeligheid
Sinds 2017 ben ik mij verder gaan specialiseren in duizeligheidsklachten. Dit heb ik 
gedaan bij het Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC). Door de basiscursus en masterclass af te ronden ben ik aangesloten bij het Duizeligheidsnetwerk

Persoonlijk

Naast dat ik veel energie haal uit mijn werk en mijn gezin, ben ik regelmatig op de tennisbaan of in de sportschool te vinden. Ook ga ik graag met vrienden lekker eten of een wijntje drinken. Wat dat betreft is mijn glas halfvol: ik denk liever in oplossingen dan problemen!

Heb je nog overige vragen over mijn expertise of visie? Neem contact met me op, ik sta je graag te woord!

Vraag stellen of afspraak maken?

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Fysiotherapeut
     
Je bericht
Het laatste nieuws
Corona beleid per 1 april 2022

Na twee jaar met maatregelen geleefd te hebben gaan we in de lente van 2022 weer terug naar het ’oude normaal’. Mondkapjes zijn niet meer verplicht, de QR-code hoeft niet meer getoond te worden en de isolatieperiode na een coronabesmetting is verkort. Samengevat....

lees verder
Corona beleid mbt quarantaine en je bezoek aan de praktijk

Vanaf 25 januari is er een nieuw beleid ingesteld, vanuit de overheid, met betrekking tot de quarantaine regels. Wanneer je een booster prik hebt gehad of kort geleden corona hebt doorgemaakt, hoef je niet meer in quarantaine als er iemand uit jouw huishouden....

lees verder
Adres
Praktijk Bovenal
Rivierenhof 2
9725 HA Groningen
Tel: 06 48 31 04 73
E-mail: info@praktijkbovenal.nl
Locatie en Route