Praktijk Bovenal

Tarieven en vergoedingen

Tarieven voor 2023

 

  2023
Screening intake en onderzoek (of terugverwijzing) € 57,00
Intake na verwijzing € 55,00
Manuele therapie € 49,00
Fysiotherapie € 43,00
Toeslag aan huis € 15,00
Medische rapportage (per uur) € 100,00
Eenmalig onderzoek op verwijzing € 60,00
Niet nagekomen afspraak € 28,00
Fysiotherapeutische dynamische fietspositie-analyse € 230,00
Fysiotherapeutische dynamische fietspositie-analyse tweede fiets € 100,00
Fysiotherapeutische dynamische fietspositie-analyse student  € 205,00

Maak een afspraak

Hoe werkt de (terug)betaling?

Van te voren zal het type afspraak worden vastgesteld en weet je ook welke kosten daarbij horen. Na de behandeling reken je met de pin af en krijg je de factuur via de mail. Deze factuur kun je vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van jouw polisvoorwaarden, ontvang je een vergoeding. Als patiënt ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling en voor de declaratie. In het geval van een ongeval buiten jouw schuld, wordt de behandeling in de meeste gevallen vergoed vanuit de schadeletselverzekering.

De fysiotherapeutische dynamische fietspositie-analyse zal niet (volledig) vergoed worden vanuit de verzekering. Vraag Kevin voor de exacte voorwaarden.

Waarom krijg ik niet alles vergoed?

Praktijk Bovenal heeft geen contracten met zorgverzekeraars, vandaar dat de vergoedingen kunnen afwijken van wat je gewend bent. Dat doe ik om jou een persoonlijke, optimale, gespecialiseerde behandeling te kunnen bieden, zonder restricties van derden.

Gericht op de lange termijn
Contractvrij werken stelt mij in staat om me te richten op specifieke klachten waarin ik mij heb geschoold en gespecialiseerd, dit is een doorlopend proces waar tijd en scholing in zit. Ik zoek niet alleen naar een tijdelijke verlichting, maar voor een oplossing op de lange termijn.

Vanuit deze visie is er meer ruimte voor een samenwerking met jou, daarvoor neem ik de tijd. Ik kijk niet alleen naar jouw specifieke klacht, maar ook naar het totaalplaatje. Zo kan ik een behandelplan opstellen dat bij jouw lichaam en levensstijl past. Want herstel is een proces dat bij iedereen net wat anders werkt.

Geen onnodige behandelingen
Je kunt rekenen op een kritisch en professioneel oordeel over jouw klachten. Ik doe geen onnodige behandelingen en focus me liever op de zorg die écht nodig is. Ook als dat betekent dat je niet bij mij, maar bij een andere medisch specialist in behandeling zal komen.

Vergoedingen voor 2022

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen voor 50% tot 100%. Bekijk jouw eigen polisvoorwaarden om te zien hoeveel jij terug kan krijgen. Heb je een aanvullende restitutiepolis? Dan ben je vrij om elke fysiotherapeut te kiezen en krijg je het grootste deel van de kosten vergoed. Bij de andere aanvullende polissen ben je ook vrij om elke fysiotherapeut te kiezen, maar liggen de vergoedingen vaak lager. Onderstaande zorgverzekeraars bieden in 2021 aanvullende restitutiepolissen aan:

  • DSW
  • OHRA
  • Ditzo (vrije keus)
  • InTwente
  • ONVZ
  • PNO zorg
  • Stad holland (andere jaren, 2022 nog niet bekend)
  • VVAA (andere jaren, 2022 nog niet bekend)
  • UMC eigen keus

Let op. Dit zijn adviezen. Je blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de betaling van de diensten en de eventuele vergoeding van de zorgverzekeraar. 

Beroepscertificering

Meer over Praktijk Bovenal

Praktijk Bovenal

Rivierenhof 2
9725 HA Groningen

Tel: 06 48 31 04 73
E-mail: info@praktijkbovenal.nl

KvK nr: 69458812

Vraag stellen of afspraak maken?

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Fysiotherapeut
     
Je bericht
Het laatste nieuws
Corona beleid per 1 april 2022

Na twee jaar met maatregelen geleefd te hebben gaan we in de lente van 2022 weer terug naar het ’oude normaal’. Mondkapjes zijn niet meer verplicht, de QR-code hoeft niet meer getoond te worden en de isolatieperiode na een coronabesmetting is verkort. Samengevat....

lees verder
Corona beleid mbt quarantaine en je bezoek aan de praktijk

Vanaf 25 januari is er een nieuw beleid ingesteld, vanuit de overheid, met betrekking tot de quarantaine regels. Wanneer je een booster prik hebt gehad of kort geleden corona hebt doorgemaakt, hoef je niet meer in quarantaine als er iemand uit jouw huishouden....

lees verder
Adres
Praktijk Bovenal
Rivierenhof 2
9725 HA Groningen
Tel: 06 48 31 04 73
E-mail: info@praktijkbovenal.nl
Locatie en Route